pondělí 13. ledna 2014

pýcha a předsudek...



3 komentáře:

  1. Jak Tě tak znám a koukám na ty obrazem vyjádřené pocity a myšlenky, tak jsi neměla na mysli ten profláknutý román přímo toho jména.


    Možná by se to dalo spíš odvodit moudrými slovy:


    Pýcha je klamná a ničivá. Je možné, že pyšný člověk si svou pýchu nepřiznává a že svému jednání připisuje jiné příčiny, jen aby nemusel uznat, že je pyšný. Každý člověk by měl důkladně zkoumat sám sebe i své pohnutky, aby zjistil, zda snad také nemá tuto špatnou vlastnost. Apoštol Pavel ukázal, že člověk musí mít správnou pohnutku, aby v tomto ohledu mohl sám sebe poznat, když napsal: „Jestliže dávám všechen svůj majetek, abych nakrmil jiné, a jestliže vydávám své tělo, abych se chlubil [kau•che′so•mai], ale nemám lásku, vůbec mi to neprospívá.“ (1Ko 13:3)


    Biblickou zprávu o naději přijímají nejen lidé, kteří patří ke křesťanstvu, ale i lidé z jiného náboženského prostředí. Jak by to mělo působit na vás osobně? Poctivě se prozkoumejte. Jestliže máte pocit, že je ve vás hluboce zakořeněn nějaký předsudek, pak ho vykořeňte pomocí lásky. Nezavrhujte lidi, které Bůh ochotně přijímá. (Jan 3:16)

    To nadějné bych ten spíše shledával na té pravé, než levé straně, jak na mě obraz působí :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) ... co k tomuhle napsat ... evidentně čteš zajímavé věci :-))

      a ano, s románem to nemá společného vůbec nic... je to spíš takový povzdech, náhlé hnutí, než apel :-)... a fotka půjde do zapomnění :-)

      Vymazat
    2. já znám pouze "pýcha a pád", ale to je zase jiná kapitola lidského bytí

      Vymazat